Církev žije! Mnoho lidí si myslí, že církev je uzavřená společnost, která se schází v barokním, zlatem přetékajícím kostele a nikoho k sobě nepustí.

Jak jsem navštívil koncert kapely ROCKSTEADY

10. 8. 2007 1:30
Byl jsem na koncertě kapely ROCKSTEADY. Tato formace čítala několik hudebníků z různých koutů světa.


Pro vás muzikanty zmíním i nástrojové obsazení: klávesy, na které hrál človíček z Jamajky, do bicích řezal týpek, jehož bydliště neumím ani vyslovit. Samozřejmě kytara zde byla zastoupena také- na basovou kytaru hrál nějaký muzikant více opálený než průměrný Čech:) 

  Snad nevypadám jako nějaký rasista. Co na tom sejde, jakou máme pleť- hudba byla fajn!!! Mluvím zde o muzice, neb to je asi jediné, co dokážu posoudit. Oni totiž páni muzikanti nestihli v letadle našprtat náš krásný mateřský jazyk, a tak jsem nerozuměl té jejich angličtině s karibským přízvukem. Ale ta jazyková bariéra skýtá i jisté výhody, mohl jsem muzikantům říkat do očí co si o nich myslím, aniž bych někoho urazil. (Nechtěl bych urazit dvojnásobně většího černocha:-))

  Jo, abych nezapomněl, všichni tito hudebníci se hlásili ke křesťanství. Tato jejich víra se projevila v písních. Měli také svého tlumočníka, který publiku překládal myšlenky hudebníků, respektive myšlenky hudebníka, klávesisisty a zpěváka- nejukecanějšího člena kapely. A právě z tohoto tlumočení jasně vyplynulo, že kapela je Boží; a to doslova!

  Prý už zde hráli před dvěma lety. To se ještě jmenovali TEMPLE YARD. A nedávno změnili název na ROCKSTEADY. Za ty dva roky se obsazení rozrostlo o dalšího člena, o zpěvačku z Brazílie, krásná to hudebnice, samozřejmě z hlediska čistě uměleckého. Moc se mi líbilo, když tato zpěvačka spolu se zpěvákem tvořili dvojhlas- bylo to tak harmonické... (Bodeť by ne, když jsou to manželé, ale nebudu tady rozepisovat kdo s kým a jak a kde... Stejně to cenzura vyškrtá.:-))

  Hudba se hrála ve stylu reggae. Některé písně byly spíše rockové, některé hip-hopové. Byl zde slyšet také denchall a funky. Prostě se hrála multikulturní hudba. I když publikum mi připadalo poněkud vlažné. Pár nadšenců- včetně mě- se snažilo rozvířit atmosféru, ale po třech písních odpadlo. Ono užívat si je také těžké, nemyslete si.

                                                                                                                  KD

Zobrazeno 1576×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio